Promonde

Het verkopen of kopen van een tandartspraktijk

Wanneer u als tandarts zijnde uw praktijk wilt verkopen of juist wilt overnemen dan is dit vaak een grote stap waarbij een beetje hulp altijd voordelen met zich mee kan brengen. Er zit namelijk heel wat werk achter het overnemen of verkopen van uw praktijk. Het is daarom van groot belang dat dit goed en zorgvuldig gebeurd, zonder dat er dingen worden vergeten of worden overgeslagen. Wanneer u ervoor kiest om het uiteindelijk te gaan kopen of verkopen dan is het erg essentieel dat u weet wat de waardebepaling van uw nieuwe of oude tandartspraktijk. De waardebepaling geeft u namelijk inzicht over wat een reële prijs kan zijn. Een bedrijf dat u hiermee helpt brengt dan ook veel voordelen met zich mee, zo onderhandelen deze bedrijven vaak voor u al met de concurrent.


Overname van een tandartspraktijk

Wanneer u als tandarts zijnde een nieuwe tandartspraktijk wilt, of op zoek bent naar uw eerste tandartspraktijk dan is het erg belangrijk goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Zo moet u zichzelf afvragen in welke stad of dorp wil ik een tandartspraktijk? Wil ik alleen een praktijk of wil ik een huis waar een praktijk in gemaakt is? En zo zijn er nog veel meer vragen die u van tevoren moet beantwoorden voordat u definitief een keuze kunt maken over uw toekomstige tandartspraktijk. Hiervoor is het juiste advies erg van belang. Een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is kan u namelijk erg goed helpen met de overname van een tandartspraktijk. Zo helpt z’n bedrijf niet alleen met het maken van de juiste keuzes en het beantwoorden van de vragen maar helpt het ook met het overnemen van de praktijk op financieel gebied. Zo hoeft u zelf niet al het werk te doen maar kunt u rekenen op de juiste hulp bij het overnemen van een tandartspraktijk.


Verkopen tandartspraktijk

Het verkopen van uw tandartspraktijk kan verschillende redenen met zich mee brengen, zo kunt u met pensioen gaan of bent u op zoek naar een nieuw praktijk waarbij u uw oude praktijk graag wilt verkopen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat u uw praktijk wilt verkopen aan een van uw medewerkers, hier gaat heel wat administratie aan vooraf. Ook voor deze klussen brengt een bedrijf dat zich hierin heeft gespecialiseerd veel voordelen met zich mee. Wanneer u ervoor kiest om uw praktijk op de markt te zetten dat wilt u graag dat uw praktijk zo mooi en gewild mogelijk gemaakt wordt. Dit zorgt er namelijk voor dat de kans dat uw praktijk verkocht wordt groter wordt dan wanneer u het verkopen van uw praktijk helemaal zelf wilt afhandelen. Daarnaast verdient u vaak meer wanneer u een bedrijf inschakelt dan wanneer u alles zelf probeert te regelen.Bekijk hier de informatie!

Bron : Promonde