Waarom je naar een beddenspeciaalzaak moet gaan

Je slaapt ongeveer een derde deel van je leven, die tijd wil je dus comfortabel doorbrengen. Toch kiezen veel mensen nog altijd voor een relatief goedkoop bed, zonder zich te laten adviseren over welk bed het beste bij hun past.

De gevolgen kunnen zijn dat je op een te hard matras slaapt, je nekklachten krijgt omdat het kussen niet goed bij je past en je onnodig veel zweet, omdat je het verkeerde beddengoed gebruikt. Daarom is het verstandig om altijd naar een beddenspeciaalzaak te gaan om je te laten adviseren, zodat je het juiste bed en matras koopt.

De voordelen van een goede nachtrust

Dat een goed bed de basis van een goede nachtrust vormt weten de meeste mensen wel, maar andere voordelen zijn minder bekend. We bespreken er een aantal:

Voldoende slaap gaat overgewicht tegen

Als je slecht hebt geslapen, maakt je lichaam meer ‘hongerhormonen’ aan, waardoor je gedurende de dag meer trek hebt. Bovendien heb je sneller de neiging als je slecht geslapen hebt om gemakkelijk, ongezond, voedsel te eten. De combi van meer honger en ongezond eten vergroot de kans op overgewicht. Die kans wordt kleiner als je een goede nachtrust hebt gehad.

Genoeg slaap zorgt ervoor dat je er jonger uitziet

Er zijn diverse onderzoeken uitgevoerd waarin naar voren kwam dat mensen die te weinig slapen als minder aantrekkelijk worden beoordeeld. De verklaring hiervoor is dat het groeihormoon tijdens je slaap wordt aangemaakt. Dit hormoon zorgt er onder andere voor dat je huid elastisch blijft. Slaap je minder? Dan maak je minder van dit soort hormonen aan en dat zorgt ervoor dat je er minder goed uitziet.

Een uitgeslapen mens is over het algemeen vrolijker en kan zich beter concentreren

Wanneer je goed bent uitgerust, zal je minder snel last hebben van sombere buien en reageer je minder snel geprikkeld op situaties en andere mensen. Bovendien kun je je beter concentreren op datgene waar je mee bezig bent als je goed uitgerust uit bed stapt.

Conclusie

Al met al zijn er redenen genoeg om naar een beddenspeciaalzaak te gaan en je te laten adviseren over de juiste bed en het matras. Je kunt er daarbij voor kiezen om naar een prijsvechters winkel te gaan, waar op zich prima bedden worden verkocht alleen het advies minder goed kan zijn.

Een andere optie is om naar een lokale beddenspecialist te gaan. Vaak hebben dergelijke winkels medewerkers in dienst die er al jarenlang werken en over veel kennis beschikken, waardoor je er vrijwel zeker van kunt zijn dat je de juiste aankoop doet. Een voorbeeld van een lokale winkel uit Den Haag die al ruim 100 jaar mensen adviseert in bedden, matrassen, kussens en beddengoed is Engering Slaapcomfort (http://www.engering.nl/). Woon je niet in de buurt van Den Haag? Zoek dan via Google naar een beddenspeciaalzaak bij jou in de buurt.

Deze advertorial is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
 

AVG

Met de nieuwe AVG wet kun je als bedrijf aardig in je maag zitten. Wat moet je eigenlijk doen, hoe implementeer je de nieuwe wet in jouw bedrijf, en hoeveel tijd heb je uberhaubt voor om dit allemaal te regelen? Leuk zon niewe wet, maar veel zelfstandigen zien door de bomen het bos niet meer.

De nieuwe AVG wet is op 25 mei j.l ingegaan en wordt nu ook gehandhaaft.  Dat betekend dat je een boete opgelegd kunt krijgen wanneer je niet voldoet aan de gestelde eisen van deze nieuwe AVG wet. Deze boete kan flink oplopen, namelijk tot 20 miljoen, of 4 procent wanneer de internationale omzet hoger is dan 20 miljoen euro.

Wat is de AVG en wat moet je doen om aan die nieuwe AVG wet te voldoen?

AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is de nederlandse versie van de GDPR.

In een privacystatement moet worden aangegeven welke persoonsgegevens er worden opgeslagen en wat ermee wordt gedaan. Deze gegevens kunnen worden verzameld via een website, maar ook in andere systemen zoals een CRM. Je moet contracten afsluiten met divrse partijen om privacy te waarborgen. Deze privacywetgeving heeft dus een grote impact op zowel grote als kleine bedrijven. Maar je hoeft er niet mee in je maag te zitten.

AVG adviesbureau kan uw onderneming helpen met deze nieuwe AVG wet. AVG adviesbureau inventariseert aan de hand van een AVG nulmeting wat er nodig is om uw onderneming AVG proof te maken!

 
 

Waarom Nederlanders zoveel koffiedrinken.

Nederland is de grootste koffiedrinker van ieder land in Europa. Dit is na het Europees kampioenschap voetbal in 1988, onze enige echte grote prijs. Het enige waar wij gezamenlijk in uitblinken op dit moment, is het drinken van koffie. In dit artikel vind je een aantal redenen waarom Nederlanders zo van koffie houden.

 

De eerste reden is dat de koffie op dit moment simpelweg niet uit ons systeem is weg te denken. Heel veel Nederlanders drinken op vaste momenten een kopje koffie. Dit is bijvoorbeeld bij het ontbijt, na het avondeten of tussen de middag. Doordat het in ons systeem zit kunnen wij hier moeilijker vanaf komen.

 

Het gene waarom de koffie zo moeilijk uit het systeem komt is de cafeïne. Dit is een stof die in de koffie zit, die ervoor zorgt dat je een soort kleine energieboost hebt. Deze energieboost is voor veel mensen zo fijn dat het soort van verslavend werkt. Hierdoor is de koffie nog veel lastiger weg te denken.

 

De grote vraag is dan ‘Waarom zit de koffie überhaupt in onze systemen?’. Hier zijn een aantal theorieën over. De eerste theorie is het feit dat de koffie zelfs verbonden is aan de cao’s van veel mensen in Nederland. Koffie is namelijk verplicht gratis aanwezig op de werkvloer. Het feit dat de cafeïne een energieboost geeft, en dit handig is op de werkplek, is een dodelijke combinatie. De cafeïne maakt de werknemers stukjes scherper.

 

Een andere reden zou kunnen zijn dat er zoveel koffie gedronken wordt doordat de werkdruk zo hoog is. Dit is bewezen in landen als India, dat wereldkampioen koffiedrinken is, waar de werkdruk enorm hoog is. Het is echter nooit bewezen dat de werkdruk in Nederland dusdanig hoog is.

 

Al met al maakt het ons Nederlanders echt niet uit. Een dure cappuccino, koffiecupsof een een alternatief dolce gusto cups. Zolang de koffie aanwezig blijft op de werkvloer, en er cafeïne in zit, komen wij nooit van de koffie af. Kortom we blijven voor altijd verbonden aan de koffie.