Het belang van voedingssupplementen

Wat is Osteoporose

Osteoporose wordt ook wel botontkalking genoemd. Bij osteoporose worden de botten heel broos en verliezen de botten structuur en botmassa. De botdichtheid neemt af en er vallen gaten in de botten. Doordat de botmassa e de structuur afneemt zijn de botten veel minder sterk en neemt de kans op botbreuken toe. Er zijn steeds meer mensen die osteoporose hebben, als gevolg breekt er bijna iedere 6 minuten iemand een bot. Alleen in Nederland al hebben 400.000 mensen osteoporose. Dit aantal is waarschijnlijk nog groter, omdat alleen de gegevens van mensen boven de 55 jaar worden bijgehouden. Steeds meer jonge mensen krijgen last van osteoporose.  Bij oude mensen komen botbreuken door osteoporose nog vaker voor, zoals pols of onderarm breuken, wervelbreuken en overige breuken, maar wat het vervelendste is zijn de heupbreuken, hiervan overlijdt ruim 30% van de mannen en ruim 20% van de vrouwen binnen een jaar. Jaarlijks breken 17.000 mensen een heup door osteoporose, dus reken maar uit.

Wat kan je doen tegen osteoporose?

Er zijn een aantal dingen dat je kan doen tegen osteoporose. Zo is voldoende lichaamsbeweging heel belangrijk. Dit houdt in een half uur per dag wandelen, fietsen of sporten. Lichaamsbeweging bevordert de aanmaak van botweefsel. Zorg voor een gezonde voeding met gemiddeld 2 tot 3 porties melk en melkproducten en 1 a 2 plakken kaas. Als het je niet lukt om voldoende zuilvelproducten te nemen doormiddel van normale voeding kan je voedingssupplementen nemen. Dit zijn tabletten of pillen die alles bevatten wat jij nodig bent. Zo heb je voor osteoporose het voedingssupplement Osteo Support. Dit voedingssupplement zorgt ervoor dat je de vitamines D3 en K2 binnen krijgt en dit heb je nodig om je botten sterk te houden. Dit voedingssupplement helpt botbreuken te verminderen door osteoporose. Bekijk deze website voor meer informatie over het supplement.

Andere voedingssupplementen

Niet alleen voor osteoporose zijn er voedingssupplementen om de juiste voedingstoffen en vitamines binnen te krijgen. Voor heel veel andere problemen of aandoeningen zijn er voedingssupplementen om de problemen te verminderen. Zo heb je deze voedingssupplementen voor je spieren, weerstand, gewrichten, urinewegen, darmen, hersenen en tegen stress. Al deze voedingssupplementen bevatten andere stoffen en vitamines die een ander probleem moeten verlichten of verhelpen. Zo helpt het voedingssupplement Osteo Support niet bij darmklachten, omdat in dit voedingssupplement niet de stoffen en mineralen bevat die dat probleem moeten verhelpen of verlichten. De voedingssupplementen zijn in verschillende varianten, zo heb je pillen en tabletten. Voor een groot aanbod aan voedingssupplementen zoals een osteo support supplement kun je terecht bij Perfect Health.