Wat moet ik weten voordat ik begin met tennissen?

Voor een echte tennisser maakt je racket het meeste uit, zoals je weet is er een enorm bod aan rackets die de consument kan kopen. Hiernaast wordt het de klant nog moeilijk gemaakt door allemaal verschillende type rackets aan te bieden, die allemaal ook weer een verschillende prijscategorie hebben. Voor pijnlijke gewrichten, kleine of grote handen, lengte, het lijkt wel alsof er voor elk persoon op aarde een specifieke racket is gemaakt. In dit artikel ga ik jou helpen bij het kiezen van de beste tennisracket die bij jou past, zonder er teveel voor te betalen natuurlijk.

Ten eerste zijn er spanningspatronen voor de snaren op je racket, deze hebben drie mogelijkheden: Open, normaal en dicht. Veel mensen denken dat dit niets uitmaakt, maar bij deze factor is het verschil in speelgevoel het grootst. Het gaat namelijk over de ruimte tussen de snaren en grootte van de opening, deze worden ook wel de “hokjes” genoemd. Hiernaast verschilt ook de hoeveelheid snaren die een racket heeft, hierbij heeft open het minst en dicht het meest. Ongeveer 18 en 21 snaren respectievelijk, de hoeveelheid snaren die je gebruikt moet je goed afstemmen op de manier waarop jij tennis speelt.

Hiernaast is een belangrijke factor ook de lengte van je racket. Een te korte racket zorgt ervoor dat je geen volledige zwaai maakt wanneer je de bal probeert te raken, dit kan zorgen dat je een andere techniek gaat gebruiken voor je slagen hierdoor kan je een ongezonde tennishouding aannemen, wat kan leiden tot blessures. Zorg er dus altijd voor dat je tennisracket tot aan je enkel komt, wanneer je hem normaal vasthoud met je armen langs je zij. Mitst dit niet zo is, zal je ook geen volledige slag maken en speel je dus eigenlijk “verkeerd’’.

Als je opzoek bent naar wat tennisrackets zou ik KCTennis aanraden, zij verkopen ook K swiss tennisschoenen en leveren beide producten direct naar je huis.