Verschillen en overeenkomsten tussen detacherings- en uitzendbureaus

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens ooit gehoord over een uitzendbureau, dit is een bureau waar je werk kan vinden. Het bureau zendt jou dan uit naar een ander bedrijf, jouw loon gaat dan via hun en dat is waar ze profijt uit halen. Maar er zijn meer mogelijkheden dan een uitzendbedrijf, namelijk een detacheringsbureau. Maar wat is een detacheringsbureau nou precies? En hoe kan jij het best gebruik ervan maken? In dit artikel ga ik je dit allemaal uitleggen, lees snel verder.

Een detacheringsbureau en een uitzendbureau zenden beide medewerkers uit die met een flexibel rooster bij een werkgever ten dienste gaan, maar er zijn enorme verschillen tussen beide instellingen. Werknemers van een detacheringsbureau vallen namelijk onder het contract van het bureau zelf, dit betekend dat hun eigen altijd een vaste baan hebben. Als jij een specialist wilt inhuren dek jij het loon die het detacheringsbureau moest uitkeren aan de werker. Bij een uitzendbureau gaat dit heel anders, een flexibele medewerker krijgt geen geld als het uitzendbureau geen baan heeft. Dit is omdat zijn contract niet wordt onderhouden door het uitzendbureau, maar door de externe werkgever zelf.

Werknemers bij een detacheringsbureau zijn dus werknemers van het bureau zelf, maar worden extern ingezet. De administratie die hierbij komt kijken is vrij ingewikkeld en kan niet zomaar afgehandeld worden, om u hierbij te helpen als werkgever zijn er verschillende detachering software geproduceerd die deze taken voor u kunt afhandelen. Zo automatiseert u langzaam de administratie van het bedrijf, zo blijft de werkflow efficiënt. Hiernaast moet u ook de juiste kandidaten kiezen voor bepaalde opdrachten, u kunt dit natuurlijk zelf doen. Maar het hebben van gespecialiseerde software is natuurlijk een stuk handiger, staffing software een digitale handtekening kan je hier perfect bij helpen. De software kiest op basis van uw specificaties de juiste werknemer voor het bedrijf.