Uitje 2.0: de escape room

Het concept van de escape room is gebaseerd op een computer spel uit de jaren 80, Genaamd “Crimson room”. Dit spel is nu uit de digitale sfeer gehaald en geplaatst in de reeele wereld. Het wordt gespeeld in een echte kamer, waarin een groep “spelers” worden opgesloten.

De kunst is om met behulp van verschillen aanwijzingen en vraagstukken de sleutel voor de kamer te vinden. Hierbij kan je denken aan het oplossen van verschillende puzzels, raadsels en het uitvoeren van opdrachten.     

Wat maakt een escape room een leuke ervaring?

De escape room is een leuke ervaring, omdat de grenzen tussen de echte en de online wereld wordt doorbroken. Laat al je zintuigen werken, want je bent net in een kamer opgesloten waaruit je schijnbaar onmogelijk kunt ontsnappen!

Het kan elke ruimte zijn. Een hotel, een kelder of zelfs een kasteel. Het eerste wat je doet is natuurlijk het interieur van de ruimte observeren. Je ogen scannen over de objecten die op het eerste gezicht onbelangrijk lijken. Maar niets is minder waar.

De escape room creëert saamhorigheid

Gelukkig ben je niet alleen. Je zit in een groep en iedereen binnen de groep heeft verschillende talenten. Dus verdeel de taken goed. Een escape room spelen in groepsverband in groepsverband gaat gepaard met allerlei emoties: zoals stress, frustratie, ongeduld. Maar als alles uiteindelijk naar wens verloopt, vooral triomf.

Voor zo een groep mensen die bijkans een uur hebben vastgezeten, en hun hersenen goed hebben gebruikt, gebeurd er veel positiefs. Deze groep mensen krijgen een snelcursus in teambuilding. Het is logisch dat een escape room een goede stimulans is voor de saamhorigheid binnen een groep. Omdat je alleen door goed samen te werken succesvol zal zijn.

Wie kan er allemaal naar een escape room?

Zoals eerder vermeld is de escape room een spannend teamuitje. Het is een uitdagende bezigheid die bijvoorbeeld geschikt is voor werknemers van bedrijven, verenigingen en vriendengroepen. Maar eigenlijk is het leuk voor iedereen die graag moeilijke vraagstukken oplost.

Als je hebt bepaald met wie je naar de escape room gaat, dan is het handig om af te spreken wat de taakverdeling wordt. Zo kan je de problemen snel en efficiënt aanpakken. Het is daarom verstandig om de groepsleden een functie te geven die passen bij de talenten en vaardigheid van die persoon. Er moet eerst een groepsleider gekozen worden. Als die is aangewezen is het zijn taak om iedereen op de juiste plek binnen de groep te plaatsen. Hiermee kan het beste resultaat geboekt worden. Een escape room is zonder twijfel een spannende groepsactiviteit die je zeker meer dan eens zult willen ervaren.