Tips voor trampolineveiligheid

Trampolines zorgen voor veel achtertuinplezier en kinderen kunnen er uren op springen. Maar met al dat plezier komt een serieus veiligheidsrisico. Mocht u ervoor kiezen om een trampoline te hebben of een trampolinepark t bezoeken, dan kunt u stappen ondernemen om de veiligheid van uw kinderen tijdens het springen te vergroten.

 

Of u nu een eigen trampoline koopt of van een trampoline van een vriend gebruikmaakt, u moet op enkele belangrijke functies letten voordat u springt of uw kinderen laat springen.

 

Controleer de veren. Zorg ervoor dat alle veren streving aan de trampolines zijn bevestigd. Losse veren regelen hoe de trampoline beweegt en kunnen ertoe leiden dat een kind van de trampoline valt als deze tijdens gebruik niet wordt bevestigd. Ontbrekende veren kunnen er ook voor zorgen dat de springmat scheurt.

 

Kijk naar de mat. Controleer de mat dubbel om te controleren of hij vrij is van gaten en scheuren. Hoewel duct tape een probleem kan verhullen, verandert het niet de manier waarop een trampoline reageert wanneer het wordt gescheurd. De trampoline verliest een beetje van zijn veerkracht en kan een harde landing veroorzaken, wat leidt tot meer problemen.

 

Maak de trampoline leeg. Een trampoline met bladeren, stokken of zelfs speelgoed erop wordt een onveilige trampoline. Verwijder alle items van de trampoline zodat kinderen niet over deze spullen struiken terwijl ze springen. Terwijl je bezig bent, kun je er ook voor zorgen dat het gebied rond de trampoline vrij is van takken of andere dingen waar kinderen tegenaan kunnen springen.

 

Toebehoren toevoegen aan een trampoline kan helpen om het veiliger te maken. Bedek de veren en randen van de trampoline met een trampoline randkussen, zodat kinderen niet kunnen glijden en door de ruimte tussen de veren kunnen vallen. De opvulling maakt de randen van de trampoline ook zachter en verminder verwondingen wanneer kinderen vallen.