Stormschade? Lekkage? Schakel een specialist in!

Stormschade? Lekkage? Schakel een specialist in!

Niet is vervelender om in de kou te zitten. Zeker als er tijdens een winterse bui je huis of appartement beschadigd is. Voordat je aan de slag gaat om de schade te herstellen is het raadzaam om een bouwkundig adviseur in te schakelen om bouwkundig advies te krijgen. Vaak worden deze kosten vergoed of gedeelte betaald door de verzekeraar. Ook komt het voor dat een verzekeraar een bouwkundig adviseur inschakelt om de status van de schade te bepalen.

Voorkom ergere schade

Mocht het zo zijn dat je kosten hebt gemaakt om ergere schade te voorkomen, dan is het vaak mogelijk deze kosten te verhalen bij de verzekeraar. Ga daarom altijd met je verzekeraar hierover in gesprek. Vraag ook direct naar de mogelijkheden om de kosten voor een bouwkundig adviseur te laten vergoeden wanneer je die zelf in schakelt. Het is altijd fijn als deze worden vergoed en dat je zelf een stuk zekerder bent van de omvang van de schade en hoe deze het beste op te lossen is.

Schade aan een appartement?

Heb je schade aan een appartement en ben je aangesloten bij een VvE beheerder? Bel dan altijd direct de beheerder op. Deze kan direct schakelen met de verzekeraar en neemt voor jou altijd een hoop werk uit handen. Ook zal hij ervoor zorgen dat gespecialiseerde bedrijven de schade komen opnemen en zo nodig herstellen. Vergeet niet te kijken in de splitsingsakte  welke kosten voor de bouwer zijn en welke kosten voor de vereniging van eigenaren zijn. Een vve beheerder kan je hierbij adviseren.