Orthodontist tips en weetjes

Veel mensen vinden een perfect en gezond gebit hebben tegenwoordig heel erg belangrijk, vroeger was dit niet zo en dit is een vrij nieuw concept. Als je voor 1900 een nieuwe kies nodig had, kwam je oom langs met een nijptang en dan was het einde oefening. Tegenwoordig kan bijna elk probleem dat je hebt met gebit opgelost worden, tegen een prijs. Het voordelige hieraan is dat het verhelpen van de problemen met je gebit goedkoper wordt over de jaren, momenteel is een verzekering voor je tanden ook niet zo duur. Als je bijvoorbeeld enorme kiespijn hebt kan je die gewoon laten trekken, zo’n extractie kies doet wel pijn maar is voor het lange termijn de beste optie.

Veel kinderen zijn tijdens de middelbare school ooit wel eens naar de orthodontist geweest, hun helpen je bij het rechtzetten van je tanden en kaak. Blokbeugel, slotjesbeugel en een buitenboord zijn allemaal termen die elk persoon op het voortgezet onderwijs kent en vreest. Want een beugel hebben is een vrij lastige zaak, het doet soms pijn, scheurt en eten is wat moeilijker. Hiernaast kan je sommige soorten voedsel, zoals kauwgum, niet meer eten omdat deze verstrikt kunnen raken in je beugel.

Voordat je een beugel krijgt moet er eerst vastgesteld worden wat voor soort gebit je hebt en hoe die groeit, maar sommige mensen kunnen helemaal geen beugel krijgen. Die zijn dan niet verzekerd voor de orthodontist en moeten daardoor de volle prijs betalen, als je financieel niet zo lekker zit is dit geen optie. Vaak kies je dan later in je leven voor orthodontie volwassene, hoewel dit een duurdere optie is, was voor vele mensen een beugel tijdens je puberjaren geen mogelijkheid. Als je wel een goed en gezond gebit wilt is dit de beste keus die je voor je hebt liggen.