Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/4/0/samsonsites.nl/httpd.www/portaal/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1267 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/4/0/samsonsites.nl/httpd.www/portaal/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1304 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/4/0/samsonsites.nl/httpd.www/portaal/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1308 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/4/0/samsonsites.nl/httpd.www/portaal/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1336 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/4/0/samsonsites.nl/httpd.www/portaal/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 3456 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/4/0/samsonsites.nl/httpd.www/portaal/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 3463 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/4/0/samsonsites.nl/httpd.www/portaal/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 3476 » Online garagedeuren kopen

Online garagedeuren kopen

Het komt steeds vaker voor: de aanschaf van dure producten via het internet. Zo ook voor garagedeuren. Aan het online kopen van garagedeuren kleven echter een aantal nadelen. In dit artikel gaan we daar nader op in. Dus, sta je op het punt om een garagedeur te kopen? Lees dan zeker verder.

Nadeel 1: Geen mogelijkheid om het product uit te proberen

In webshops zie je afbeeldingen van de garagedeuren en soms ook een video waarin een demonstratie wordt gegeven van het openen en sluiten van de verschillende soorten deuren. Je hebt dus geen idee of het gebruik van de deur aan je wensen voldoet. Is de deur bijvoorbeeld niet te zwaar voor je om handmatig te openen? Hoe ver kantelt de deur eigenlijk naar buiten (indien het om een kanteldeur gaat)? En hoe voelt de deur in het ‘echt’ aan, kwalitatief of goedkoop?

Nadeel 2: Kans op fout inmeten

Een garagedeur moet precies in de opening van je garage passen, anders kan het zo zijn dat de deur niet past of wel past, maar er onvoldoende ruimte overblijft om het deurblad te openen, zonder dat het deurblad tegen de muren of het plafond komt. Als je een garagedeur online bestelt, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het correct inmeten van de deur, waardoor er dus een kans bestaat dat je de deur fout inmeet. En wie is daarvoor verantwoordelijk? Precies, jij.

Nadeel 3: De verkeerde garagedeur kopen

Garagedeuren zijn er in vele soorten en maten. Daardoor kan het als consument zijnde lastig zijn om te bepalen welke deur je het beste kunt kopen. Het gevolg kan zijn dat je daardoor de verkeerde deur koopt en achteraf spijt krijgt van je keuze. Stel bijvoorbeeld dat je de garage graag als opslagplaats wilt gaan gebruiken.

In dat geval is een roldeur als garagedeur de beste keuze. Maar hoe kom je daarachter? Wie weet verkoopt de webshop waar je wilt kopen helemaal geen roldeuren en is een verkeerde koop daardoor niet te voorkomen. Door enkele fysieke adressen te bezoeken krijg je wel een compleet beeld van de mogelijkheden.

Nadeel 4: Geen fysiek verkoopadres

De reden dat zelfs grote webshops als Coolblue fysieke winkels hebben geopend, is omdat consumenten het prettig vinden om een fysiek verkooppunt te kunnen bezoeken als ze persoonlijk advies willen of als er iets mis is met een product. Voor garagedeuren die je online koopt kun je vaak niet bij een fysiek verkooppunt terecht en dat is (zekere als er iets mis is met de deur) niet prettig.

De voordelen van fysieke verkooppunten voor garagedeuren

Eigenlijk kun je alle nadelen die we hebben besproken wegstrepen als je naar een fysiek verkooppunt voor garagedeuren gaat. Kortom, als je aan ons vraagt of het verstandig is om een garagedeur online te kopen, dan is ons advies om dat niet te doen. Tenzij je het vaker hebt gedaan en je precies weet welke garagedeur je wilt hebben en hoe je de deur foutloos kunt inmeten.