Hedera van onlinegroen.nl

Hedera.

De hedera is een veel voorkomende plant in Nederland, maar ook ver daar buiten. Je komt ze vaak tegen op bomen, rotsen en muren. De hedera is afkomstig uit de klimop familie. Op een boom of rots kunnen ze wel 25 tot 30 meter omhoog klimmen. Ook is het een prima plant om lelijke oude muren te verbloemen of als bodembedekker in de tuin te dienen.

In November bloeit de hedera. Het zijn allemaal kleine bloemetjes die rijk aan nectar zijn. In Januari bevat de hedera allemaal besjes. Deze besjes zijn in de winter ontzettend belangrijk voor vogels. Het is voor de vogels een belangrijke voedselbron maar voor mensen zijn de besjes erg giftig!

In veel tuinen in Nederland kom je de hedera wel tegen. De hedera is een erg populaire klimop plant. De hedera wordt zowel gebruikt als bodembedekker als het verbloemen van lelijke muren in de tuin. Wat van belang is bij klimop tegen je muur aan te laten groeien, hoe je muur er uitziet. In welke staat is de muur. Heeft de muur en goede stuclaag dan is er niets aan de hand en kunt u gerust de hedera tegen de muur aan laten groeien. Is uw muur vol scheuren en of losse voegen? Dan heeft de wortel meer houvast en gaat zich nestelen in de voegen en of scheuren. Hierdoor zal de muur sneller afbrokkelen.

Hedera Helix.

Ook word de hedera-helix wel een eiloof genoemd. Een houtachtige plant is de hedera helix, die groenblijvend is. Dit betekend dat de hedera helix het hele jaar door groen blijft. Ook in de winter! De hedera helix groeit het liefst op vochtige grond die wel voedselrijk is.

De hedera-helix is een super mooie en sterke bodembedekker maar ook tegen muren en bomen is het een zeer goede klimplant. Tegen muren en bomen klampt de hedera helix zicht vast met zijn luchtwortels. Makkelijk kan hij dan tot 10 meter hoog groeien / klimmen. De geur van een hedera helix kan heel eigenaardig zijn.

De hedera helix heeft een luxe uitstraling met zijn leerachtige bladeren. Die wijd uit staan. Word de hedera helix in voldoende zonlicht kunnen er aan de zijtakken bloemetjes gaan bloeien. De bloemetjes bloeien van september tot de december in trossen. De kleur van de bloemetjes zijn geel/groen. Ook zitten er in de lente besjes aan de hedera helix. Op de hedera helix komen veel vlinder op af, als hij in bloei staat. Tijdens de tijd dat er besjes aanzit is hij heel populair bij vogels. Voor de vogels zijn de besjes eetbaar voor mensen zijn ze zeer giftig.

Hedera Hibernica.

De hedera-hibernia heeft een mooi fris groene bladkleur. Door dat de hedera hibernica een groenblijvende plant is, houd het ook in de winter zijn mooie groene blad kleur. De hedera hibernica kom je veel tegen, tegen muren of hekwerken. Ze groeien op vele grondsoorten maar liefst niet op droge grond. Op vochtige, voedselrijke grond groeit de hedera hibernica het allerbeste. De hedera hibernica word altijd in pot geleverd. Dit betekend dat hij het hele jaar door geplant kan worden, met uitzondering in periodes met vorst.