De lach van een kind

Wat is er nou mooier dan de lach van een kind? Helemaal niks natuurlijk. Met LEGO of met poppen spelen is het mooiste dat er bestaat als je jong bent. In de tegenwoordige maatschappij is die eenvoud niet vaak meer te vinden. Door de opkomende technologie wordt het steeds moeilijker om een cadeautje te geven aan een kind, zonder dat het snel zal vervelen. Kinderen zijn steeds meer gewent om vermaakt te worden door elektrische speeltjes die geluid maken en bewegen. Ze worden van alle kanten geprikkeld. Maar buiten spelen en zelf verhalen bedenken is zo belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Voor de gezondheid en de creativiteit. 

Buiten spelen is een hele goeie bezigheid voor de gezondheid van kinderen. Door het rennen en springen wordt de conditie opgebouwd en worden de spieren aangesterkt. Speeltuinen zijn geweldig voor sociale ontwikkeling door met andere kinderen te spelen. Jonge kinderen hebben vaak ook een overvloed aan energie, die ze niet kwijt kunnen als ze niet buiten spelen en even actief bezig kunnen zijn. Klimrekken en speeltoestellen werken ook erg goed. Als je weet dat een kind veel buiten speelt, is een cadeautje kopen gelijk een stuk makkelijker! Er zijn genoeg leuke winkels waar je buitenspeelgoed kan kopen.  

Door met poppen of auto’s te spelen wordt de creativiteit van de kinderen geprikkeld. Ze verzinnen zelf de mooiste verhalen over wat er gebeurd. Kinderen hebben een enorm grote fantasie en door al het elektrische speelgoed wat tegenwoordig komt kijken, wordt deze fantasie snel de kop in gedrukt. Als ze van kleins af aan met niet (of weinig) elektrisch speelgoed opgroeien, zal hun fantasie groots worden. De kinderen zullen zichzelf uren kunnen vermaken. Probeer bijvoorbeeld eens om een zandbak kopen met een paar emmertjes en schepjes. De kinderen zullen in no-time zandkoekjes bakken en zandkastelen bouwen. Dan heb je zelf af en toe ook even je rust.  

Dit artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.